Dzień Babci i Dziadka w Akademii Małych Pociech

17.02.2017

W dniach 25 - 26. stycznia bieżącego roku, w Akademii Małych Pocuech w Krakowie odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci  i Dziadka. Zaproszeni goście licznie zjawili się, by wziąć udział w obchodach tego święta. W trakcie uroczystości Babcie i Dziadkowie mogli podziwiać swoje pociechy w różnych formach artystycznych.

Pierwsza część uroczystości odbyła się na pięknie udekorowanej sali gimnastycznej, gdzie przedszkolaki z wielkim zaangażowaniem przedstawiły swoim dziadkom sztukę o tematyce świątecznej zaczerpniętą z programu świątecznego.

Kolejno, każda grupa zaprezentowała wzruszające wiersze i piosenki okolicznościowe, związane ze świętem Dnia Babci i Dziadka, a następnie dzieci wręczyły własnoręcznie wykonane upominki.

Na naszych gości czekał również pyszny poczęstunek oraz przygotowane konkursy i zabawy w salach przedszkolnych.

Przedszkolaki z przejęciem odtwarzali swoje role, a dziadkowie ze wzruszeniem odbierali magiczne słowa kierowane pod ich adresem. Był to czas szczególnie ważny dla dzieci, gdyż po raz pierwszy dziadkowie wychowanków mieli okazję zwiedzić nasze przedszkole.

Patrycja Satora
Akademia Małych Pociech w Krakowie