Jak Was animowaliśmy na Festiwalu Ludzi Aktywnych 2023

14.09.2023

Tegoroczny Festiwal Ludzi Aktywnych już za nami!

Dąbrowskie święto organizacji pozarządowych 9 września 2023 roku rozpoczęło symboliczne otwarcie Ronda Dąbrowskich Organizacji Pozarządowych, które znajduje się w Dąbrowie Górniczej przy zbiegu ulic Kościuszki i Kolejowej. Następnie przy akompaniamencie Stowarzyszenia Miejska Orkiestra Dęta, barwny korowód udał się do Parku Hallera, gdzie rozpoczęliśmy Wielki Piknik dla Aktywnych.

Na mieszkanki i mieszkańców czekało ponad 40 organizacji oraz gra miejska, w której wzięły udział 42 drużyny. W trakcie zabawy uczestnicy wykonywali różnorodne zadania przygotowane przez NGO.

W punkcie gry nr 9 kadra pedagogiczna Niepublicznego Przedszkola ArcelorMittal Poland "Równe Przedszkolaki" z Dąbrowy Górniczej przy współpracy Fundacji Nasze Dzieci przygotowała dla uczestników m.in. zadania sprawnościowe, memory dotykowe, zagadki matematyczne, grę Państwa Miasta, łamańce językowe i inne. Kategorię tematyczną uczestnicy losowali za pomocą koła fortuny. Było dużo śmiechu i dobrej zabawy!

Rodzice, młodzież, dzieci „spróbowali” jak to super jest w naszym przedszkolu i jak, profesjonalną, pełną pomysłów, serdeczną, cierpliwą i uśmiechniętą mamy kadrę przedszkola.
smileyheart

Zwieńczeniem gry miejskiej było uroczyste rozdanie nagród dla wszystkich uczestników.

Festiwal Ludzi Aktywnych od kilkunastu lat jest wydarzeniem, które pozwala na bliższe poznanie dąbrowskich organizacji społecznych, ich profilu działalności oraz oferty skierowanej do mieszkanek i mieszkańców naszego miasta. Tegoroczna edycja przyciągnęła do Parku Hallera kilkaset osób, które uczestniczyły w Pikniku. Była to wspaniała okazja do spędzenia czasu wśród zieleni z interesującymi ludźmi i nawiązania nowych znajomości.

Więcej na ten temat pod linkiem: